2019. december 10., kedd

Kortárs médiamentor program - Tudatos internethasználatról szemmagasságban

Folytatódik a Netmentor program iskolánkban.

Diákjaink a tudatos internethasználattal kapcsolatos foglalkozásokat tartanak, mentorolják kortársaikat és a náluk fiatalabbakat.

2019. dec. 9 - 13. között megtartott foglalkozások célja, hogy a résztvevők felismerjék, hogy az eszközeink és az adataink védelmét akkor tudjuk biztosítani, ha megfelelően tájékozottak vagyunk, és tudatosak a használatban.

A foglalkozás első részében a résztvevők saját szempontok szerint választanak a felkínált alkalmazások közül, majd az egész csoport arról beszélget, hogy milyen szempontokat kell szem előtt tartani.



A folytatásban a jelszavak adatvédelemben játszott szerepe kerül a középpontba. A mentorok a diákokkal együtt tisztázzák a biztonságos jelszó követelményeit, s megversenyeztetik a csoportok által választott jelszavakat.


A foglalkozáson a résztvevők érintik a hamis tartalom, online megtévesztés, adathalász tartalom és  lánclevél fogalmakat, s azonosítják az adathalász tartalmak célját.


Az összegzés, ill. reflexió perceiben mindenkinek módja van kiválasztani a foglalkozás számára legfontosabb üzenetét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pí a rejtélyes szám

 A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium is csatlakozott a DTH 2024 eseménysorozathoz. A résztvevők ezúttal a matematika Szent Gráljának a felfedez...