2019. december 2., hétfő

Digitális oktatási konferencia

2019. nov. 30 - án az ELTE PPK - n került megrendezésre a Digitális Konferencia.

Nagyon tetszett  Gyarmathy Éva "Változni nehéz, nem változni végzetes" - c. előadása. Megragadott a cím. Úgy érzem  a jelenlegi oktatási rendszer olyan, mint egy rendkívül megrakott kis vonat, hisz alig mozdul a környezeti változások hatására. Aggodalommal tölt el, hogy miközben száguldó vonatként suhan el mellettünk a  "külvilág", addig az iskola lajhárként emészti a történéseket.



Szerencsére vannak kitörni vágyó lakói is a rendszernek. Ilyen típusú kollégák adtak elő a második szekcióban. Én számos alkalmazást már kipróbáltam azok közül, melyeket bemutattak aznap (Menti, Walleme, Quizizz, Quizlet). A  Thinglink, ahol képekre lehet feliratokat elhelyezni, viszont ismeretlen volt a számomra. Azóta megtudtam azt is, hogy már videóra is lehet segítségével feliratokat tenni.




Kíváncsian ültem be a A Digitális technológiával támogatott tanítás és tanulás c. szekciófoglalkozásra, ahol az ELTE tanárszakos hallgatóinak IKT-s kompetenciáinak elősegítéséről kaptunk képet.


E fél éves kurzus alatt az IKT eszközök alkalmazási lehetőségeinek széles skálájával találkozik a hallgató. Engem kiváltképp a  mérés-értékelési applikációk, ill. a blogok és podcastok a tanulás - tanítás folyamatában való megjelenése érdekelt. Ez utóbbiak kiváló eszközei a kritikának és a véleménynek. A diákok az alkotás során ismereteket szereznek, ill. bővítik ismereteiket egy témáról, megtapasztalhatják, milyen egy nagyobb közönségnek írni.




Számos kutatás támasztja alá, hogy az oktatási céllal készült blogok és podcastok hatékony támogatói a tanulásnak.




A konferencia kötet a  http://bit.ly/digikonf2019 linken elérhető.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pí a rejtélyes szám

 A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium is csatlakozott a DTH 2024 eseménysorozathoz. A résztvevők ezúttal a matematika Szent Gráljának a felfedez...