2023. szeptember 8., péntek

Nyaralás Cinnamon majommal - Elsősegély

A 2023/2024. tanévben folytatjuk a Ridex Erasmus+ projektkeretében zajló projektünket, melyben robotokkal segítjük az értő olvasást.
A 3 éves projekt keretében nemcsak a már meglévő tananyagokat próbáljuk ki, hanem saját tananyagokat is fejlesztünk.
Az elsőként Peter Stoličný Prázdniny s opicou Škoricou/Nyaralás Cinnamon majommal c. könyvéből választott Prvá Pomoc/Elsősegély történetet visszük színre.

A könyv, mely egy sorozat 3. tagjaként jelent meg, egy meséből kiugrott kis majmocska nyári kalandjait írja le. Habár sok mindent megtanult az illedelmes viselkedésről, még mindig az a nyugtalan majmocska, aki barátai társaságában varázslásokat visz véghez. Minden történet végén összeszedi gondolatait a jó modorról, s papírra is veti azokat.

Ezúttal egy kerékpáros kirándulásra készül a kis baráti csapat. Természetesen nem marad el a varázslás, mely során egy dzsungel közepében találják magukat a szereplők. A gyerekekkekl farkasszemet néző oroszlán szerencsére hamar elvarázsolódik, s majmocskánk rájön, hogy a közlekedési szabályokat valamennyiünknek be kell tartanunk.

Íme néhány kép a ráhangoló és a díszletkészítő foglalkozásokról.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pí a rejtélyes szám

 A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium is csatlakozott a DTH 2024 eseménysorozathoz. A résztvevők ezúttal a matematika Szent Gráljának a felfedez...