2023. szeptember 8., péntek

Felderítés a füvészkertben

 

Az értő olvasás fejlesztését tűztük ki célul, amikor is csatlakoztunk az Abacusan Oktatási Stúdió Vándorrobot programjához intézményemmel, a Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiummal. Azóta társintézményként részt veszünk a Ridex Erasmus+ projektben, mely lehetővé tette számunkra bővíteni robotparkunkat, s megismerni a Ride módszert, melynek tananyagait tanórákba, ill. szakköri foglalkozásba integrálva próbáltunk ki. A módszer segítségével, s továbbfejlesztésével dolgoztuk fel többek között a Pál utcai fiúk egy történetét az általam preferált projekt módszer segítségével.

A projekt során a résztvevőket csapatokban foglalkoztattuk, hogy a 21. századi kompetenciaterületeket fejleszteni tudjuk. A ráhangoló, játékos kezdés során a csapatok megismerkedtek a szereplőkkel és a környezettel, majd szlovák nyelven elolvasták a Felderítés a Füvészkertben c. szövegrészletet.

Készíthettek szófelhőt és gondolattérképet annak érdekében, hogy hiteles díszletet és szereplőket tudjanak építeni saját elképzeléseik alapján.

E szereplők életre keltésében segített a programozási környezet, melynek megismerése egy hosszabb folyamatot vett igénybe. A Dzsungel könyve – Romváros és Vuk – Vahúr üldözi Kagot c. projektek segítettek ebben. A Studuino felületen létrehozott programok segítségével mozgásra és hang -, ill. fényhatások kibocsátására bírták a robotokat.

Az előadásról videó készült, melyet az iskola közösségi oldalán osztottunk meg.


A projektervet ezen a linken találod.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MIre jó?

 A mesterséges intelligencia, mint a jövő meghatározó technológiája, jó ideje velünk van, ám ebben a tanévben törte át igazán az iskola fala...