2021. május 8., szombat

Együtt a holnapért

Hatalmas utat tett meg osztályom az Együtt a holnapért projekt elindulásától a projekt zárásáig.

A Föld világnapjáról szerettem volna megemlékezni osztályommal. Erre a projekt szervezését tartottam a legmegfelelőbbnek, figyelembe véve, hogy online formában tudjuk csak megvalósítani.

Diákjaim aktív részesei voltak a projekt minden állomásának a tervezéstől, kivitelezésen át az értekelésig, s arra a kérdésre kerestük a választ, hogy Miért kell megmenteni a holnapot?

A projekt mérföldkövei során olyan fogalmak körülírása, ill. megjelenítése történt, mint a fenntartható jövő, a globális probléma vagy a környezetvédelem.

A résztvevők az információk begyűjtése, feldolgozása, rögzítése során rádöbbentek arra, hogy egy gimnazista is hozzájárulhat olyan problémák megoldásához, melyek az egész emberiséget érintik.


A digitális tartalmak, melyeket a Wakelet és Padlet felületen gyűjtöttünk össze arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy változtatások nélkül unokáink sajnos élhetetlen bolygót örökölnek tőlünk.


Nagy siker volt a projektzáró foglalkozásnak is, amikor minden csapat bemutatta dokumentumait, s mindezt online találkozás formájában.


Bízunk benne, hogy ötleteink nyomán a kedves látogató is azt érzi majd, hogy cselekednie kell, s már ma tesz egy élhető jövőért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pí a rejtélyes szám

 A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium is csatlakozott a DTH 2024 eseménysorozathoz. A résztvevők ezúttal a matematika Szent Gráljának a felfedez...