2021. március 31., szerda

Új technológiák az oktatásban II.

Mini webinárium sorozatunk folytatódott 2021. mác. 30-án.

Ezúttal kedvenc digi eszközömet a Genially-t és a Thingling - t mutathattam be érdeklődő kollégáknak.

Ahogy Novák Károly egyik webináriumán fogalmazott, egy zseniális lehetőség.

Hogy miért?

Lássuk csak:

Látványos prezentációk, szép dizájnnal rendelkező infografikák, útmutató, játékok és nem utolsó sorban szabadulószoba is készíthető a segítségével.

Szummatív értékelésre nem alkalmas, formatívra talán kis kerülővel. Osztálytermi funkciókat nem építettek bele. 

Kiváló motivációs eszköz, jó lehet gyakorlásra és  fejlesztheti a kreativitást.

Ingyenesen regisztrálhatunk, sok sablon van az ingyenes fiókban is, de némely funkció csak a fizetett csomagban érhető el. 

A regisztrációról és a használatáról egy korábbi Canva bemutatóban tájékozódhatsz.

Az alábbi Genially - ban élesben kipróbálhatták a résztvevők a Geniallyban rejlő lehetőségeket. Jó szórakozást kívánok a kedves látogatónak is hozzá.Íme:


A Thinglink alkalmazással kölönböző képekből, videókból készíthetünk interaktív tartalmakat. Ingyenesen regsiztrálhatunk a felületre, s ingyenesen le is tölthetők munkáink.

A regisztrációs lépéseket itt megnézheted, amennyiben szükséged van rá.

Ha beléptél, akkor egy köv. felület jelenik meg:


 A Create gombra kattintva a rendszer felajánlja a választható Thinglink palettát, itt érdemes körülnézni, mert mindegyikhez mintát is hoz, s utána már indulhat is a munka.

Különböző ikonokkal jelölhetők meg a kép, ill. videó pontjai, melyek alakja és színe változtatható, akár saját ikonok is feltölthetők. Itt azért el kell mondanom, hogy csupán svg típusú állományt enged feltölteni ikonkét, így amennyiben más típusú ikonod van, esetleg az Inscape programmal átforgathatod a kívánt állományba. Ikonokat pedig a Flaticon és az Iconfinder oldalról választhatsz.

Ha ki szeretnéd próbálni, akkor íme a kollégáknak készített kedvcsináló Thinglinkem, amit "húsvétos" témára építettem fel, a közelgő ünnepre való tekintettel.

 


A webinárium 2. részében a kollégáknak megmutattam a szerkesztő felületet, mely 2 területre osztott, balról az eszközök, jobbról pedig a Thinglink felülete tárul elénk.

 



Szöveget, médiatartalmat, feliratot, külső, beágyazott tartalmat, ill. kérdést helyezhetünk el az add tag gombra kattintva.


Az ikon minden esetben középre helyeződik, de te tetszés szerint változtathatod a megjelenési helyét is.

Az utolsó sorban található a legfrissebb funkció, melyet 2020. novemberében fejlesztettek. 

Ezzel a továbblépés feltételét adhatod meg egy kérdés, s a kérdésre adott válasz formájában.

Amennyiben több választ szeretnél megadni (4-nél többet ne adj meg, mert nem fér el a címketartóban), akkor vesszővel elválasztva add meg őket, de ebben az esetben a felhasználó bármelyikkel továbbhaladhat.

Az előadás bemutatóját is megosztom veletek, íme:


Jó Genially és Thinglink készítést kívánok neked.

   



1 megjegyzés:

  1. Csak egyéni kölcsönt és egy Pedro Jerome úr és az ő hitelszervezetének jogosult kölcsönét kértem 3% -os kamatlábbal. A jövő hónapban megkezdem a kölcsön -visszafizetést Pedro Jerome a pedroloanss@gmail.com címen az egyéni vagy jogosult hitelekhez, amelyek egyszerű kölcsön -visszafizetéssel rendelkeznek, mint az enyém.

    VálaszTörlés

Pí a rejtélyes szám

 A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium is csatlakozott a DTH 2024 eseménysorozathoz. A résztvevők ezúttal a matematika Szent Gráljának a felfedez...